TR EN
Araştırma Zirvesi 2013  |  Konuşmacılar  |  
Demet Akbağ
Sinema ve Tiyatro Sanatçısı
BKM
 İstanbul Üniversitesi Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitiren Demet Akbağ, Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nda profesyonel yaşamına başladı. Şan Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, Hadi Çaman Yedi Tepe Oyuncuları, Devekuşu Kabare, Dormen Tiyatrosu, Bostancı Gösteri Merkezi ve Ortaoyuncular gibi özel tiyatro topluluklarında ve çeşitli televizyon programlarında rol aldı.
1987'de Magazin Gazetecileri Derneği tarafından "Yılın Televizyon Yıldızı" seçildi. 1993 yılında Antalya Film Festivali'nde "Tersine Dünya" adlı filmdeki rolüyle Altın Portakal ödülünü aldıktan sonra, 1995 yılında (Suna Pekuysal'dan sonra bu ödülü alan ikinci kadın oyuncu olarak) İsmail Dümbüllü, 1996, 1997 ve 1998 yıllarında Altın Kelebek-Yılın Komedi Sanatçısı, 1996 ve 1997 yıllarında da MGD-Komedi Sanatçısı ödüllerinin sahibi oldu.
Demet Akbağ, BKM’nin "Bir Demet Tiyatro" ve "Ölümsüz Aşk" dizileriyle "Otogargara", "Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü?", "Bana Bir Şeyhler Oluyor" ve "Haybeden Gerçeküstü Aşk" oyunlarında başrolü üstlendi.
"Vizontele", "Vizontele Tuuba", "Organize İşler" "Neredesin Firuze", "O…. Çocukları", “Eyyvah Eyvah”, Eyyvah Eyvah 2”, “Kurtuluş Son Durak” ve son olarak ‘Hükümet Kadın’ sinema filmlerinde de başrol oynayan Akbağ, "Vizontele" ile Altın Portakal; "Neredesin Firuze" ile Sadri Alışık ve Siyad ödüllerini kazandı.
Demet Akbağ  “Süper Aile”, “İkizler Geliyor” yarışma programları ile” Pişti” ve “Hiç Bunları Kendine Dert Etmeye Değer Mi?”  isimli sohbet programlarını sundu. Son dönemde ekranda “Sen Harikasın” ve “ İstanbul’un Altınları” dizileri ile yer aldı.
  • Platin Sponsor
    Gümüş Sponsorlar
    Gümüş Sponsorlar
    Yaka Kartı
  • Co-Sponsorlar
    Co-Sponsorlar
    Co-Sponsorlar
    Co-Sponsorlar
  • Co-Sponsorlar
    Co-Sponsorlar
    Co-Sponsorlar
    Logo Sponsorları
  • Logo Sponsorları
    Logo Sponsorları
    Logo Sponsorları
    Logo Sponsorları
  • Çeviri
    Destek Sponsorları
    Destek Sponsorları
    Destek Sponsorları
  • Basın Sponsorları
    Basın Sponsorları
    Basın Sponsorları
    Araştırma Sponsoru
Copyright 2012 Türkiye Araştırmacılar Derneği Her Hakkı Saklıdır.
design