TR EN
Araştırma Zirvesi 2016  |  Konuşmacılar  |  
Cihan Kırımlı
Brandmark Kurucu Ortak
Cihan Kırımlı 1965’te Ankara’da doğdu.   ODTÜ’de  Endüstriyel Tasarım BID derecesini aldıktan sonra ODTÜ’de MBA’ini tamamladı.
Kariyerine Procter & Gamble’da satış departmanında başlayan Cihan, daha sonra ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü’nde Pazarlama ve Promosyon Planlaması derslerinde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Panda Pazarlama Müdürlüğü görevinde bulundu. Görevi süresince 30’a yakın yeni marka/ürün lansmanını yaptı. Panda markasının kurum kimliği yenilenmesini gerçekleştirdi. Boyner Holding – Advantage Katalog Genel Müdürlüğü görevinde bulundu, şirketin kuruluşunu gerçekleştirdi.  Burger King Pazarlama Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak stratejik planların ve yeni konumlamanın oluşturulmasını gerçekleştirdi. Çok sayıda kampanya ve yeni ürün lansmanını gerçekleştirdi. Burger King Dünya’da ilk olarak McDonalds’ı geçerek, liderliğe oturdu.

Sonrasında, Mey Pazarlama ve İş Geliştirme’den sorumlu CMO ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Tekel’den Mey’e dönüşüm/yapılanma sürecinde aktif rol aldı.  Rakı, Votka, Şarap, Bira, ve diğer içkilerden oluşan tüm kategorilede 33 marka ve 120’den fazla ürünün lansman ve relansmanlarını gerçekleştirdi. TPG satın alması sonrası genel ve pazarlama fonksiyonlarında yeniden yapılanmayı yönetti.  Tüm kategorilerde % 80’ler civarında paylarla pazar liderliğini sürdürdü.
2008 Haziran ayında Brandmark’ı kurdu. Brandmark takımı, herbiri kendi alanlarında deneyimli ve başarılı geçmişlere sahip uzman stratejist ve tasarımcılardan oluşmaktadır.

Brandmark, strateji ve tasarım hizmetleri sunan bir çözüm ajansıdır. Strateji ve planlama alanlarında firmalara destek vermesinin yanısıra, marka kimliği, marka dünyası yaratımı, ambalaj, shopper marketing çözümlerinin sunulması da Brandmark’ın uzmanlıkları arasında yer alıyor. Tüm işlerine strateji merkezli, sonuç odaklı yaklaşımlar getirerek çalışan Brandmark, Interbrand’in Türkiye’deki çözüm ortağı olarak da çalışıyor.

Brandmark, Eti, Efes, Mondelez, EWE, İpek Kağıt, Arkas, Finansbank, Komili-Ana Gıda, GEMS Education International, Kale Grubu, Tellcom, Mey, Doğuş Çay, Penti, Mondelez, Rixos gibi bir çok büyük marka ve firmaya strateji ve tasarım konularında hizmet veriyor.

Cihan Kırımlı, Koç Üniversitesi Yönetici Eğitimi Programı’nda strateji ve pazarlama eğitimleri vermektedir. Aynı zamanda Management Center Türkiye danışmanıdır.
Copyright 2015 Türkiye Araştırmacılar Derneği Her Hakkı Saklıdır.
design