TR EN
Araştırma Zirvesi 2016  |  Konuşmacılar  |  
Gamze Cizreli
Big Chefs Kurucu
1968 yılında doğdu. ODTÜ İşletme fakültesinden mezun olduktan sonra 1993 yılında Ankara’nın ilk cafesi  “CAFEMİZ”i  yarattı. Ardından pastacılığa farklı bir bakış açısı getiren “KUKİ”, Uzakdoğu mutfağını hızlı ve uygun fiyatla sunan “QUICK CHINA” markaları geldi.
 
2007 yılında yoluna tek başına devam ettiği ikinci girişimcilik döneminde Bigchefs Cafe- Brasserie markasını yarattı.  Ankara’da özkaynaksız, tamamen banka kredisi ve ileriye yönelik ödeme planları dahilinde açılan Big Chefs restoran zincirinin yolu 2009 yılında Saruhan Tan ile kurulan ortaklık sonucu Istanbul’a açıldı. Günümüzde  Dubai, Suudi Arabistan ve Bahreyn başta olmak üzere yurtdışında da hızla büyüyerek toplamda 31 şubeye ve 1500'ü aşkın çalışana ulaştı.
 
Gamze Cizreli, restoran işletmeciliğinin yanı sıra ODTÜ İşletme fakültesinde “Girişimcilik” dersleri vermiştir. Dönemsel olarak çeşitli dergi ve gazetelere gurme ve seyahat yazıları yazmıştır.
 
2010 KAGIDER ve Garanti Bankası işbirliği ile düzenlenen "Kadın Girişimcisi"  yarışmasında Türkiye 1.’liğini kazanmıştır. 2011 ve 2013 yıllarında Ekonomist Dergisinin düzenlediği “Yılın İş İnsanları”  yarışmasında “Yılın Kadın Girişimcisi” ödüllerini almıştır.
 
ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ(EO) Başkanlığı, KAGİDER ve TURYİD'de de YK Üyesi olarak Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif olarak görev almaktadır.
 
 Oğul ve Ali adında iki çocuk annesidir.
Copyright 2015 Türkiye Araştırmacılar Derneği Her Hakkı Saklıdır.
design