TR EN
Araştırma Zirvesi 2016  |  Konuşmacılar  |  
Sina Afra
Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı
Haluk ve Şencan Afra’nın oğlu olarak Ankara’da doğmuştur. Babası Diplomat annesi ise sanat tarihçisidir. Afra, babasının mesleği nedeniyle Hollanda ve Almanya'da büyümüş, 1992 yılında Münster’deki Westfaelische Wilhelm Universitesinden “İşletme Yüksek Lisans” derecesiyle mezun olmuştur. Eğitimi sırasında zamanının bir bölümünü İsviçre, St.Gallen’de geçirmiş ve Harvard Business School’a girmiştir.

Afra, eğitimini tamamladıktan sonra 1993-2005 yılları arasında KPMG’de Yönetim Danışmanı olarak çalışmıştır. Uzmanlık alanı Stratejik Finans ve Strateji olan Afra Yardımcı Danışman olarak başladığı kariyerinde 2002 yılında şirket ortaklığına terfi ettirilmiştir.

2005 yılında Berlin'de yer alan eBay’de Kurumsal Gelişim Direktörü ve Almanya İcra Kurulu Üyesi olarak çalışmaya başlamış, birleşme, devralma ve stratejiden sorumlu olmuştur. Mayıs 2007’de gerçekleşen GittiGidiyor’un satın alımından sonra İstanbul'a taşınmış ve eBay’in Türkiye temsilcisi olarak çalışırken aynı zamanda GittiGidiyor‘un yönetim kuruluna girmiştir.

eBay’de çalışırken tanıştığı girişimciler, özellikle Niklas Zennström'ten aldığı ilhamla girişimci olmaya karar vermiştir.
 
Copyright 2015 Türkiye Araştırmacılar Derneği Her Hakkı Saklıdır.
design