TR EN
Araştırma Zirvesi 2016  |  Konuşmacılar  |  
Nuri M.Çolakoğlu
NMC Televizyonculuk Reklamcılık Yönetim Kurulu Başkanı
1943 İzmir doğumlu Nuri M. Çolakoğlu, Robert Kolej’in ardından Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Diplomasi Dış İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1969’dan bu yana gazeteci, radyo ve TV yayıncısı olarak TRT Dış Haberler Servisi, Alman Haber Ajansı DPA, İsveç Televizyonu STV, Alman WDR Radyosu, Aydınlık Gazetesi, BBC Türkçe Bölümü, Milliyet Gazetesi Londra Büro Şefi, sonra Yazı İşleri Müdürü, TRT Genel Müdür Başdanışmanı olarak çalıştı. 1991’den bu yana Show TV, Cine 5, Olay TV, NTV, CNBC-E, Fenerbahçe TV, Romania Kanal D, TEB KOBİ TV kanallarının kuruluşunda ya da yeniden yapılanmasında görev aldı. CNN Türk’ün Başkanı olarak Doğan Medya Grubu’na geçti. Burada CNN Türk, ANS International Yapım Şirketlerinin Genel Müdürü ve "The Turkish Daily News” gazetesinin CEO’su olarak görev yaptı. 2014 yılı sonu itibariyle Doğan grubundan ayrıldı.

Halen internet içeriği (TEB KOBİ TV, Turkcell Akademi) üreten, kurumsal tanıtım ve kurum tarihleri hazırlayan NMC New Media Company Televizyonculuk ve Reklamcılık AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olarak görev yapıyor.

Birçok sivil toplum kuruluşunda görev yapan Çolakoğlu, kurduğu Türkiye TV Yayıncıları Derneği ‘nin Başkanlığını on yıl yaptıktan sonra 2010 yılında devretti. Halen İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı İKSV Yürütme Kurulu Üyesi, İstanbul Modern Yönetim Kurulu Mütevelli Heyet Üyesi, DEİK Türk Amerikan İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Aile Planlaması Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Robert Kolej ve Hisar Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi olarak da görev yapıyor.
Çolakoğlu, Mart 2005’te, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti başvurusunun Genel Koordinatörü, ardından İstanbul 2010 AKB Ajansı kurulduktan sonra da Yürütme Kurulu Başkanı olarak görevlendirildi ancak bu görevinden Şubat 2009’de istifa etti, 2010 yılı sonuna kadar  Danışma Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Üç çocuğu, iki de torunu var. 
Copyright 2015 Türkiye Araştırmacılar Derneği Her Hakkı Saklıdır.
design