TR EN
Araştırma Zirvesi 2013  |  Konuşmacılar  |  
Yrd.Doç.Dr. Fatoş Karahasan
Akademisyen / Yazar
Bilgi Üniversitesi, Milliyet Gazetesi

Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Reklamcılık Bölümü’nde Öğretim Üyesidir. Bütünleşik Pazarlama İletişimi, Dijital Pazarlama, İletişim Becerileri, Reklamda Güncel Konular başlıklı dersleri vermektedir. Aynı zamanda Milliyet gazetesinde “Markalar-Trendler” köşesinin, Capital dergisinde “Pazarlama” bölümünün yazarıdır.

İş yaşamına 1989 yılında Güzel Sanatlar Saatchi&Saatchi Reklam Ajansı’nda, “İş Geliştirme Direktörü” olarak başladı. 2000 yılına kadar çalıştığı bu kuruluşta, Procter&Gamble, Fiat, Philips, Arçelik, Milliyet, Radikal, Posta, Beko, Toys ‘R Us, Kent, Alarko, HP, British Airways, BAT, İstikbal, TEB gibi markalara hizmet verdi. 1995’te şirketin Genel Müdürü oldu. 2000-2002 arasında D’Arcy Istanbu’un CEO’luğunu yaptıktan sonra, kariyerine danışman olarak devam etme kararı aldı.

Geçtiğimiz 9 yıl içinde, Gıda, Mobilya, Ev Dekorasyon, Yapı-İnşaat, Giyim, Medya, Finans ve Perakende sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlara marka yönetim projeleri oluşturdu, eğitim çalışmaları yürüttü. Pek çok konferansta moderatörlük ve sunuculuk görevi üstlendi. Capital ve Ekonomist dergilerinin “Anadolu Markaları” pojesi çerçevesinde, Anadolu’daki illerde sunumlar yaptı.

Dergi ve gazetelerde yayınlanmış yüzlerce makalesi vardır. Fransızca’dan dilimize “Reklamcılık” ve “Siyası Pazarlama” kitaplarının çevirisini yapmıştır. “Vasat Reklamdan Nasıl Kurtulunur?” başlıklı bir kitabı vardır.  Ayrıca “Taşlar Yerinden Oynarken” Dijital Pazarlamanın Kuralları isimli kitabı Doğan Kitap  tarafından yayımlanmıştır.

Liseyi, Maine Township High School West, Des Plaines, Ill.de, Üniversiteyi Hacettepe Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Manchester University’de doktora çalışması yapmıştır.

  • Platin Sponsor
    Gümüş Sponsorlar
    Gümüş Sponsorlar
    Yaka Kartı
  • Co-Sponsorlar
    Co-Sponsorlar
    Co-Sponsorlar
    Co-Sponsorlar
  • Co-Sponsorlar
    Co-Sponsorlar
    Co-Sponsorlar
    Logo Sponsorları
  • Logo Sponsorları
    Logo Sponsorları
    Logo Sponsorları
    Logo Sponsorları
  • Çeviri
    Destek Sponsorları
    Destek Sponsorları
    Destek Sponsorları
  • Basın Sponsorları
    Basın Sponsorları
    Basın Sponsorları
    Araştırma Sponsoru
Copyright 2012 Türkiye Araştırmacılar Derneği Her Hakkı Saklıdır.
design