TR EN
Araştırma Zirvesi 2016  |  Konuşmacılar  |  
Murat Çolakoğlu
PwC Türkiye Vergi Hizmetleri Şirket Ortağı
1993’ten bu yana PwC ortağı olarak görev yapan Çolakoğlu, enerji, altyapı ve madencilik sektörü alanında çokuluslu şirketler için birleşme ve satın alma, özel inceleme ve vergi danışmanlığı hizmetleri sağlayan ekiplerde yer almıştır. Murat, portföyünde yer alan müşterilere hizmet sunan dünya standartlarındaki denetim ekiplerinde ekip lideri ve koordinatör olarak görev yapmıştır. Bu müşterilere en üst düzeyde danışmanlık yapmıştır.

Murat 1997’den bu yana özellikle enerji ve altyapı yatırımları alanında faaliyet gösteren şirketlere (Yap-İşlet ve Yap-İşlet-Devret modelleri dahil) yoğunlaşmıştır. Vergi mevzuatı yönünden bu yatırımlara ilişkin finansman modelleri konusunda derin bilgi birikimine sahiptir. Ayrıca yeni yatırımlar, özelleştirme ve satın almalara yönelik mali denetim ve planlama çalışmalarında da kapsamlı uzmanlığı vardır.

Şu anda, şirketimizin Enerji, Altyapı ve Madencilik Sektörü’nden sorumlu ortağı olarak görev yapmaktadır. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) unvanına haiz olan Murat,  TÜSIAD ve YASED Enerji Çalışma Komiteleri üyesidir.

Murat Çolakoğlu’nun Dünya Gazetesi'nde vergi konusunda ve mali konularda yazıları yayımlanmaktadır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri bölümü mezunudur ve İngilizce bilmektedir.

Şu anda Bilgi Üniversitesi’nde Yönetici MBA programında “Energy Policy-Economics and Geopolitics” adlı dersi vermektedir.
Murat, Boğaziçi Enerji Kulübü’nün de (Bosphorus Energy Club) başkan yardımcısıdır.
Copyright 2015 Türkiye Araştırmacılar Derneği Her Hakkı Saklıdır.
design